12 Ekim 2011 Çarşamba

2011’de ki ilk ziyaretlere bakış

Genel seçimler yaklaştı. Siyasiler birbirlerini alt etme peşinde. Atılan nutuklar, yapılan suçlamalar; mecliste, ilkel yaşam formlarında rastlanılabilecek kadar düzeysiz geçen tartışmalar… Hepsi yaklaşan genel seçim için. Ya da “sidik yarışı” için de denilebilir. Eğer seçim yarışı tam demokratik, saygı çerçevesi içerisinde ve topluma örnek olacak bir biçimde sürdürülse, bu deyim yerinde olmayacaktı.

***

Genel seçim çalışmaları 2011’de de devam ediyor.
01.01.2011’de ki ilk çalışma neydi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Zonguldak’a gittiler, madene girdiler. Yeni yılı maden işçileriyle geçirdiler. Hatta yerin derinliklerinde kendileri için hazırlanan çilingir sofrasında yemek bile yediler. Dayanamadılar, yemek yerken onlara bakan maden işçileriyle yemeklerini paylaştılar.
Ziyaret, empati, paylaşım, dayanışma, dostluk… Ne kadar anlamlı sözcükler değil mi?
Peki, önlem alınmaması nedeniyle kömür madenlerinde kaybedilen onca canın hesabını kim verecek? Hangi yüzle işçiler ziyaret edildi ve daha sonrasında edilecek?
Gerçi her zaman olduğu gibi takdiri ilahi demek yetecek!
01.01.2011’de ki ikinci çalışma neydi peki?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da Manisa Soma’daydı. O’ da madene girdi. İşçilerle keyifli bir yılbaşı geçirdi. Çiçeği burnunda bir lider Kılıçdaroğlu. Ancak bu geçmişte kaybedilen canlarımızdan sorumlu olmayacağını göstermez. Sert, aynı zamanda yapıcı ve hukuksal bir muhalefetle, ölen işçilerimizin hesabı sorulmalı, yaşayanların canları güvence altına alınmalıdır. Bu mesele yılbaşında, maden işçilerinin yanında fiziksel olarak yer almakla gerçekleşemez.
***

Samimi (!) olarak yapılan ziyaretler, sadece bunlar değildi. Yılbaşı arifesinde evler de ziyaret edildi, bebekler kucağa alınıp sevildi, bazen ağlanıp zırlandı… Kameralar o gün sadece bu türlü önemli insanların önemli ziyaretleri için çalıştı. Çünkü kameralar özel konuktu. Yoksa kim servis yapacaktı kamuoyuna bu samimi ziyaretleri?

***

Yeni yılan genel seçimlerin koyu gölgesi altında girdik. Siyasilerimizin ilk çalışmaları, tamamıyla samimi duygularla (!) yaptıkları ziyaretler oldu. “Nasıl başlarsa öyle gider” deyimi vardır ya hani; bu insanı korkutuyor…


Arif ANBAR
Sakarya Gazetesi / MIH
http://www.sakaryagazetesi.com.tr/yazar_haber.asp?yazar=22#yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün fotoğrafı

Günün fotoğrafı
Yılkının özgürlüğü, Mahmudiye / Arif ANBAR