12 Ekim 2011 Çarşamba

Ölünün ardından

Siyasette onlarca yılı deviren, partisi kapatma üstüne kapatma yiyen, milli görüşçü, yaşamı boyunca aktif siyasetle uğraşan, son olarak Saadet Partisi’nin Genel Başkanlığını yürüten, Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefat etti.

***

Bununla birlikte herkeste bir anda bir Erbakan sempatisi mi oluştu nedir; övgü üstüne övgü…
Anlık sempatizanlara göre, vatana ve millete büyük hizmetler vermiş Erbakan Hoca(!)

***

Erbakan’ın 2 eski öğrencisinden biri şuan, Cumhurbaşkanlığı, diğeri ise Başbakanlık yapıyor. Hocanın eski öğrencileriyle ilgili söylediği olumsuz, hatta yenilir yutulur cinsten olmayan açıklamaları ortada…
Eski öğrencileri hocalarını, Ankara’da yatarken ziyaret edip bir el – etek bile öpmediler. Ölümünden sonra ise onlara göre Erbakan, büyük işler yapan, devletine faydalı hizmetler veren, kişiliğiyle gönüllere taht kuran biri oldu. Öyle ki, Başbakan gazetelere, çarşaf çarşaf başsağlığı ilanları bile verdi.
Cenazesine de katıldı bu ikili elbet. Çok hüzünlüydüler çok…
O kadar övüyorsunuz Erbakan’ı, o zaman niye ayrıldınız yanından? Milli Görüşçüydünüz hani, şimdi niye liberal – İslamcısınız?
Hesapları, görmezden geldikleri Saadet Partisi seçmenine hoş görünmekti belki de… Seçimlere az kaldı değil mi?

***

Ya Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)… TSK’nın, Erbakan’ın ölümüyle ilgili, resmi internet sitesinde yayınlanan bilgi notunda şöyle bir cümle dikkatimi çekti: “Değerli bilim ve siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetleri daima hatırlanacaktır.”
Ben de şunu soruyorum o halde: “Büyük hizmetlere imza atan Erbakan Hoca’yı, 28 Şubat 1997’de neden hükümetten çekilmesi için zorladınız?
TSK şaşırtmaya devam ediyor…

***

Derler ya, ölünün ardından konuşulmaz hep dua edilir.
Allah “günahlarını” affetsin!


Arif ANBAR
Sakarya Gazetesi / MIH
http://www.sakaryagazetesi.com.tr/yazar_haber.asp?yazar=22#yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün fotoğrafı

Günün fotoğrafı
Yılkının özgürlüğü, Mahmudiye / Arif ANBAR