12 Ekim 2011 Çarşamba

Yazıklar olsun!

87…
Bu rakamı duyunca, bu rakama layık olamadığımız için utanmıyorsak eğer, yazıklar olsun bize…
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen ve bunun için çabalayan bir önderimiz varsa, buna rağmen bilimde ve teknikte batıdan geri kalmışsak eğer, yazıklar olsun bize.
Aydınlanma ve çağdaşlaşma yerine karanlığa ve yozlaşmaya doğru gitmeyi yeğlemişsek eğer, yazıklar olsun bize.
Düşünemiyorsak, dolayısıyla sorgulayamıyorsak ve birileri bizim yerimize düşünüyor ve dolayısıyla sorguluyorsa, yazıklar olsun bize.
Çağdaşlaşmanın cesur savaşçıları olan gazetecilerin, bilim adamlarının, sanatçıların katledilmelerine seyirci kalmışsak eğer, yazıklar olsun bize.
“Biz tek bir milletiz” diyip de göz göre göre bölünmemiz için çabalayan güçlere destek veriyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
.Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayıp da “İslam Cumhuriyeti isterik” diye tükürüklü ve nefret dolu naralar atıyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
İlahi bir kudretle kazanılabilecek nice savaşta omuz omuza çarpışıp bir çatı edinebilmişken, şimdi birbirimizin kuyusunu kazıyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
İslam’ın en çağdaş yaşandığı ülkede, türbanın çağdaşlaşmanın simgelerinden biri olduğunu savunuyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
Tam bağımsız olduğunu deyim yerindeyse sapına kadar savunup da cemaatler, tarikatlar ve uluslar arası sermaye gurupları yönetiyorsa bu devleti, yazıklar olsun bize.
Sürekli devletçilikten dem vuruluyorsa birileri tarafından ancak üstüne “satılıktır” levhası asılmışsa bir ülkenin, yazıklar olsun bize.
“Hazıra dağ dayanmaz” diyip dalga geçer gibi yiyorsak sürekli, üretmiyorsak, alışmışsak hazıra, yazıklar olsun bize.
“Dur yaaa, telaş etme! Bir gün biri gelir bizi gene kurtarır” diyip didinmiyorsak, bir kurtarıcı bekliyorsak çaresiz, yazıklar olsun bize.
“O da olmadı, kurtarıcı gelmedi mi? Ordu var! Darbe yapar paçayı kurtarırız” diyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
Geleceğinden habersiz, günübirlik yaşıyorsak, “eh bu günde doyduk, doyuranı Allah saklasın, başımıza taç yapsın” diyorsak eğer, yazıklar olsun bize.
87 yıl önce ‘bir’den ‘bin’ yapmışken şimdi o ‘bir’ ide kaybetmişsek eğer ahmakça, yazıklar olsun bize.
Çağdaş devletin en güzel örneğini insanlığa sunan, bir milleti yoktan var eden, dünyaya referans olan, dünyanın önünde diz çöktüğü bir liderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını fısıldamaktan dahi korkuyorsak eğer 87. yılında Cumhuriyetin, yazıklar olsun bize, hepimize…


Arif ANBAR
Sakarya Gazetesi / MIH
http://www.sakaryagazetesi.com.tr/yazar_haber.asp?yazar=22#yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün fotoğrafı

Günün fotoğrafı
Yılkının özgürlüğü, Mahmudiye / Arif ANBAR