11 Ekim 2011 Salı

Çeşitliliğin ve derinliğin buluşma noktası

Tüketim çılgınlığının hat safhada olduğu ülkemizde maalesef üretim, içler acısı vaziyettedir. Üretimden kastım sadece maddi üretim olarak anlaşılmasın. Eleştirel, özgür düşünce, sanat, siyaset gibi birçok manevi kültür öğesi de üretilmiyor ülkemizde. Bu manevi kültür unsurları da tıpkı maddi öğeler gibi ithal ediliyor ya da tarihin derinliklerinde tozlanmış ve çağdaşlaşmanın aydınlığından nasibini almamış niteliğiyle önümüze sunuluyor.

Medya üretiminin niteliği değerlendirildiği zaman açıkça görülüyor ki, sadece “maddi çıkarlar gözetilen bir içerik üretim sistemi” geliştirilmiş vaziyette. Nedir maddi çıkarlar gözeten içerik üretim sistemi? Sadece “para” kazanma kaygısı taşıyan ve magazinel; insanların düşünmesine, yorumlamasına, eleştirmesine fırsat tanımayan, sığ; gündemden ve yaşadığı kültürden uzak bir “içeriksizliği bilinçli olarak okura sunan” sistem… Tabii ki maddi bir getirisi olacaktır, olmalıdır da ancak alınan bedelin karşılığı olarak kitlelere bilgi transferi yapılmıyorsa bura da bir kokuşmuşluğun olduğu açıkça söylenebilir.

Tam da bu noktada içeriksizliği bilinçli olarak okura sunan, para merkezli içerik üretim sistemine tepki niteliğinde olan;  Eskişehir’imizin güzide halkı ve öğrencileri için hazırlanan ve dolu dolu içeriğiyle insanların ufkunu açacak olan “çeşitliliğin ve derinliğin buluşma noktası sloganıyla çıkan Okyanus Dergisi, siz değerli hemşerilerimiz ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Hiçbir ticari kaygı taşımayan “Okyanus”un vizyonu: Özgün, kaliteli ve öğretici içeriğiyle gençlerin dergilere olan ilgilerini arttırarak onlara okuma alışkanlığı kazandırmak, Eskişehir halkına yaraşır, Eskişehir yerelinde en kaliteli dergi olmaktır.

Güleryüz, başarılı iletişim, sürekli yenilik, sürekli gelişim, sonuç ve başarı odaklı olmayı temel değerleri olarak benimseyen Okyanus’ta; sanattan spora, öğrencilerimize yönelik hazırlanan kariyer sayfalarından bilişime, tarih ve geziden Eskişehir’imizin değerlerine ve sayamadığım birçok unsura uzanan geniş ve eğlenceli bir içerik yelpazesi bulacaksınız.

Geleceğin, rahatlık ve huzurun aynı zamanda özgürlüğün rengi olan “mavi”yi referans alan Okyanus’u okumaya başladığınızda, “o” anda içsel olarak gerçekleşen farkındalık halini hissedecek, Okyanus havasını içinize çekecek ve kendinizden bir şeyler bulacaksınız.

Okuyucuyu en büyük değer olarak gören Okyanus, başyazarını da siz halkımız olarak belirlemekten gurur duymaktadır. Eskişehir’imizin Okyanus’una daldığınız anda karşınıza çıkacak bembeyaz sayfa, siz okurlarımız için hazırlanmıştır ve Okyanus yazmanın ne kadar önemli ve değerli olduğu bilinciyle bu hizmeti siz halkımıza sunarak, sizi hem başının tacı hem de başyazarı olarak belirlemiştir.

Çeşitliliği ve derinliğiyle Eskişehir’imizin yeni nefesi Okyanus’un doğum günü olan bu gün, sonsuza dek her yıl bu ayın on beşinci gününde kutlanacak ve halkımızla öğrencilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır.

Çeşitlilik ve derinlik dolu okumalar…

Arif ANBAR
Okyanus Dergisi / Başyazı / İlk Adım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün fotoğrafı

Günün fotoğrafı
Yılkının özgürlüğü, Mahmudiye / Arif ANBAR