12 Ekim 2011 Çarşamba

Nasıl bir oyun?

Nasıl bir oyun?
Bundan tam sekiz yıl önce hükümete gelenlerin terörü bitireceğiz deyip de, terörle kan bağı kurmaları gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun?
Dış güçlerin kontrolü dahilinde, PKK’ya tam teşekküllü bir operasyon düzenlenmesi ve bir hafta sonra, ordu işi ileri boyutlara götürdüğünde, dış güçler tarafından dur! İhtarı alması ve sonra “evet, başarılı bir harekattı, istediğimiz sonucu aldık ve çekildik” açıklamasının yapılması gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun?
O, “vatan hainidir” denilip de, terör örgütü liderinin, İmralı’daki yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yaşam alanının genişletilmesi gibi bir oyun; Silivri’de suçunu bilmeden yatan ve hastalanan aydınlardan hiç utanmadan.
Nasıl bir oyun?
“PKK siyasal gündemimize karışamaz” deyip de, Aysel Tuğluk’ un terör örgütü lideriyle sürekli bir iletişim halinde olması, avukatlığını yapması ve İmralı’da konuşulanları kamuoyu ile PKK’nın siyasi uzantısı olan BDP aracılığıyla meclis gündemine getirmesi gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun
Referandum öncesi, propaganda sürecinde, 13 Ağustosta, PKK’nın tek taraflı eylemsizlik kararı alması ve referandumun hemen sonrası ateşkesin bitmesi gerekirken, referandum öncesi neden böyle bir karar verildiği dikkati çekmesin diye PKK’nın bir ay süreyle uzatılan bir eylemsizlik kararı daha alması gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun?
Referandum öncesi PKK tarafından eylemsizlik kararı alınan ve 31 Ekimde sonlanacak olan bu eylemsizlik kararının, her ne hikmetse, 2011 genel seçimlerine kadar uzatılması gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun?
Tek devlet, tek millet, tek bayrak naraları atarken; tek milleti, tek devleti ve tek bayrağı
ortadan kaldırmak için kan döken ve döktükleri kanla beslenen asalaklarla işbirliği yapılması gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun?
Bütün bu açık seçikliğe rağmen, PKK’nın sindiğinin ve bu sinişin, hükümetin başarılı politikaları sayesinde gerçekleştiğinin, sözde bağımsız medya tarafından kitlelere aktarılması gibi bir oyun.
Nasıl bir oyun biliyor musunuz?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkının, “Tek devlet, tek millet ve tek bayrak” çığırtkanlığı yapanlarla birlikte bölünmeye adım adım götürüldüğü ve bu amaç doğrultusunda dibine kadar uyutulduğu bir oyun.


Arif ANBAR
Sakarya Gazetesi
http://www.sakaryagazetesi.com.tr/yazar_haber.asp?yazar=22#yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün fotoğrafı

Günün fotoğrafı
Yılkının özgürlüğü, Mahmudiye / Arif ANBAR